Szappan barátok köre

Azt vettem észre, hogy a mai világban egyre kevésbé alakulnak ki komoly, mély barátságok az emberek között. Szerintem ennek az az oka leginkább, hogy a mai világban a legtöbbször digitális platformon érintkeznek az emberek, így személyes interakciókba nem nagyon lépnek egymással. Kikkel alakul ki egyáltalán barátság? Általában elég fontos alapfeltétel, hogy valamilyen téren közös érdeklődési kör legyen. Ha ez nincs meg akkor nem is biztos, hogy észrevesszük a másikat, ha viszont van közös téma, amit mind a ketten élvezünk, akkor sokkal könnyebben alakul ki a bizalom, és sokkal nagyobb esélyünk van egy barát szerzésére. A téma majdnem mindegy is, hogy mi. Tökéletes példa erre, hogy egy elég jó baráti társasára egy olyan helyen találtam, ahol nem is számítottam rá.

Barátnőm egyik érzékeny pontja a szappan, egész pontosan a kézműves szappan. Érdekes módon én egész életemben tusfürdőt használtam, és sose volt vele problémám. Nem lettek allergiás kiütésem, nem száradt ki a bőröm, és semmi más problémám nem származott ebből, pedig elég sokszor ment a szemembe vagy a tusfürdő vagy a sampon. Kézmosásnál is általában folyékony szappant használtam, és azzal is tökéletesen meg voltam elégedve. Barátnőm viszont mindig is szappant használt. Sőt, időnkét eljárkált a barátnőivel olyan vásárokba, összejövetelekre, ahol ilyen kézműves szappanokat adnak, vesznek, nézegetnek. Egy ideig csak nevettem ezen, gondoltam nekem is vannak különböző heppjeim, nincs ezzel semmi gond, csinálja csak a saját kis dolgait. Aztán egyszer megesett, hogy elfogyott otthon a tusfürdőm, és muszáj voltam a szappant használni. Ráadásul lustaságból még pár napig nem is vettem magamnak újat, hanem barátnőm szappanját használtam, és legnagyobb meglepetésemre ilyen rövid idő alatt is meglátszott a különbség. Nem is tudom, hogy lehetne megfogalmazni, de valahogy éreztem, hogy egészségesebbé kezd válni a bőröm. Frissebbnek éreztem magam fürdés után, és a bőrömnek is szebb színe lett. Szóltam is a páromnak, hogy lehet én is átállnék a szappanra a tusfürdő helyett. Persze lehetőleg nem azt az illatos női szappant venném meg magamnak, ami otthon is volt neki, hanem inkább valami férfiasabb illatot választanék. Azt mondta, simán találhatok ilyet is, de ahhoz el kell kísérnem, hogy én magam választhassam ki a nekem tetsző mosakodó eszközt.

Így alakult, hogy kissé kellemetlen érzések közepette ugyan, de elkísértem őt egy vásárlásra a barátnőivel. Meglepetésemre nem én voltam az egyetlen férfi a csapatban. Az öt lány mellé rajtam kívül még két pasi is társult. Míg a hölgyek csacsogtak és vásárolgattak, addig mi is beszélgetésbe elegyedtünk. Kiderült többek között, hogy ők is hasonló módon ismerkedtek meg a szappannal, és ők is meglepődtek, hogy mennyivel jobbak ezek a természetes dolgok, mint a különböző tusfürdők. A közös téma, hasonló élmények jó alappal szolgáltak, így hamar összebarátkoztunk, és a szappan megvásárlásban már sok segítséget kaptam tőlük, így férfi szempontból is kaptam tanácsokat bőven. A vásárlás befejeztével ráadásul beültünk egy italra is, ami tovább alapozta a kialakuló jó kapcsolatot.

A nap annyira jól sikerült, hogy nem csak egy jó illatú és egészséges szappant sikerült beszerezni, de a többiekkel is megbeszéltük, hogy megismételjük valamikor ezt az alkalmat.  A legtöbb alkalommal ugyan internetről rendeljük az utánpótlást, mégis időről időre össze ruccanunk a társasággal egy közös szappanvásárlásra. Sőt, azóta más egyéb alkalmakkor is találkozunk, és az utóbbi másfél évben igazán jó barátság alakult ki a társaság tagjai között. Az egyik csajszi még meg is jegyezte, hogy nevezhetnénk magunkat szappan barátok körének. Ez a név végül rajtunk ragadt, és ha bármilyen közös programot szervezünk, akkor már csak poénból is ilyen néven foglalunk.

Nem csak egy jó terméket nyertem, ami amellett, hogy tisztít is, még a bőrömet is ápolja, hanem több fantasztikus embert is megismertem, csak azért mert három napig lusta voltam pótolni az elfogyott tusfürdőm, és halandó voltam kimozdulni. Ha a neten rendelek meg egy ilyen terméket, ott biztos nem alakítottam volna ki ilyen jó kapcsolatot másokkal, még ha ugyan ilyen jó termékhez jutottam volna is hozzá. Ezért mindenkit arra ösztönzök, hogy használjon szappant, és a való életben ismerkedjen, ne az interneten.