Soha nem tudhatod előre mikor szerezel új barátokat

A legjobb barátommal légkondi szerelés kapcsán ismerkedtünk meg, négy évvel ezelőtt, és azóta sem romlott semmit a viszonyunk. Egyszerre szereltettünk be magunknak légkondit ugyanattól a cégtől, egymás szomszédságában. Természetesen most feltevődik a kérdés, hogyha szomszédok voltunk, hogy hogy nem ismertük még egymást? Úgy, hogy ő még csak néhány hete volt a három lakással odébb lévő ház tulajdonosa és még csak a felújításokat végeztette. Nekem pedig végre most volt pénzem és időm foglalkozni a klímával (habár utólag jöttem rá, hogy nem is igényel sok időt, csupán egy fél nap, amíg beszerelik a légkondit).

Mindketten az Intensa klíma termékeit választottuk, mivel ezek az inverteres klímák nem csak hűteni jók nyáron, hanem fűteni is télen. Én például, már évek óta élek együtt a feleségemmel és tudom, hogy én sokkal fázósabb vagyok nála. Ebben az inverteres klíma úgy segít, hogy az épp nem túl meleg fűtésünket ki tudom vele egészíteni, úgy hogy abban a szobában, ahol én vagyok, nekem kedvező meleget csinálok, ő meg közben nem kell szétfolyjon a forróságtól (mert ő így éli meg az én kényelmes melegemet). Épp ezért volt fontos a légkondi is, hiszen szegény feleségem nyár elején valami vegetáláshoz hasonló semmittevésbe fogott bele és egészen nyár végéig olyan volt, mint akibe csak hálni jár a lélek. A légkondi egyébként teljesen helyre hozta, soha nem láttam még nyáron ennyire aktívnak.

Nem is bírtam dicsérni az új szomszédot, hogy ő volt olyan eszes, hogy már beköltözéskor beszerelte a klímát és nem várt vele évekig. Így kezdődött a barátságunk: a beszerelő cég reggel érkezett hozzám, és amikor kora délután végeztek és meghívtam őket egy kávéra, mondák, hogy sietniük kell, mert a szomszédban már várja őket valaki. Én persze egyből kíváncsi lettem, hogy kiről van szó, és velük mentem.