Már alig várom, hogy nyár legyen

flower-64118_1280Miden évben elmegyünk valamerre kirándulni. van hogy a baráti társasággal közösen, van hogy külön. Olyan év is volt már, hogy mind a két helyre elmentünk.

Pár évvel ezelőtt volt az első ilyen kirándulás. Már nem emlékszem, hogy ki hozta szóba, de az egyik nagyobb szalonnasütés alkalmával beszélgettünk erről.

Nem csak kirándulni szoktunk, hanem mint említettem, sok közös szalonna sütés is van, vagy bográcsozás.

De térjünk vissza a kirándulásokhoz. Sütögetés közben minden féléről szoktunk beszélgetni. Persze a srácok közben egy két sört legurítanak, de ezzel nincs is baj.

Egyik alkalommal arról beszélgettünk, hogy ki hol járt már az élete során, és hová szeretne eljutni. Nekem a tengerpart volt az egyik álmom. Ott még soha nem jártam, de egyszer mindenképpen szerettem volna eljutni. Abban az időben sokan nem látták még, így mindenkit érdekelt ez a téma. Elkezdtünk gondolkodni rajta, milyen jó is lenne, mondjuk egy Horvátországi nyaralás, még ha csak pár napra is.

Ha jól előre el kezdjük szervezni, biztosan találunk olyan időpontot, ami mindenkinek jó lehet. Mindenképpen nyár közepe felé szeretnénk menni, ekkor az idő talán jó lesz, fürdésre is alkalmas. A szállás jelentheti a legnagyobb gondot mindenki szerint. Ha abban találunk megfelelőt, és jó áron, akkor minden rendben lesz. Megbeszéltük, hogy mindenki elkezd kutatni szállás után, és ha valaki talál valami jót, akkor elküldi a többieknek is.

Hát mondanom sem kell, hogy ez volt tényleg, a nehezebb része. Nem is olyan egyszerű, olcsó, de jó szállást találni. Nem vágytunk luxus dolgokra, hiszen nem is engedhettük volna meg magunknak.

Két lehetőséget találtunk. Az egyik, egy olyan hely, ahol sátrazni is lehet, persze arra nem vágytam, viszont voltak nekik helyes kis faházaik, amiket ki lehetett bérelni. Nekem ez nagyon tetszett, helyesek voltak, és az áruk is megfelelő volt. A másik lehetőség, lakókocsi lett volna. Ez sem volt rossz, mert ezek pedig úgy működtek, hogy a parttól nem messze le voltak telepítve, és ezeket adták ki bérbe.

Ha csak páran megyünk, akkor ez is szóba kerülhet, mint lehetőség, de mi úgy terveztük, hogy sokan menjünk, legalább 20-30 fő.

Miután szállást találtunk volna megfelelőt, a következő lépés az volt, hogy konkrétan összeírjuk, hogy kik szeretnének jönni, hogy tudjuk hányan is mennénk. Azért sietnünk kellett, hogy nehogy kifussuk a foglalásokat illetően az időből.

Miután mindenki hoztatta a párját, barátját, testvérét, végül 35 fő lett a létszámunk. Már csak azt kellett kideríteni, hogy hogyan tudunk eljutni a legkedvezőbben oda, és vissza.

Az utazáshoz, úgy döntöttünk, hogy buszt fogunk bérelni. Az még kérdés volt, hogy vezetővel együtt, vagy sem, de így akkor közösen tudunk menni egy busszal, csoportos foglalásnál van elég sok helyen kedvezmény, és mindenki holmija is kényelmesen elfér majd a buszon.

Az időpontunk június 15-20-ig szólt. Végül a szállást illetően, a faház mellett döntöttünk. Azt le is tudtuk foglalni ennyi embernek. szerencsénkre, a nagyobbik faház még szabad volt, ami két emeletes, és összesen 6 szobás volt. Ez mellé foglaltunk le még 4 kisebbet, így kényelmesen elfért mindenki. Volt olyan szoba, ami csajos volt, meg olyan is, ahol csak pasik voltak, ketten, hárman.

A tengerpart csodálatos volt. Az idő kedvezett nekünk, mert fürdeni is volt lehetőségünk, így ezt az álmot, a bakancs listán már kipipálhatom.