Lakásbiztosítás a barátság záloga

Úgy alakult, hogy az eddigi lakótársam és egyben az egyik legjobb barátnőm itt hagyott engem örökre. Nem kell rosszra gondolni, csak nemrégiben megszerelmesedett egy meglehetősen jóképű német fickóval, és a múlt hónapban hozzáköltözött Münchenbe. Így kerültünk abba a helyzetbe, hogy neki egy szép dirndlit kell találnia a következő Oktoberfest-re, nekem pedig egy új lakótársat (lehetőleg még a nyáron).

Amióta nem a szüleimmel élek, mindig volt lakótársam, szám szerint összesen négy, és mindig ragaszkodtam hozzá, hogy a barátaim közül kerüljön ki az illető. Mégiscsak jobb olyannal megosztani az életteremet, akit legalább valamennyire ismerek. Hamar jelentkezett a megüresedett szobára egy volt középiskolai osztálytársam, Dóri, aki jelenleg még egyetemre jár és mellékesen egy zenekarban gitározik.

Megkérdezte, hogy milyen biztosításom van a lakáson, mivel a három nagy értékű elektromos gitárját is magával hozza (a szomszédjaink várható nagy örömére). Elmondtam neki (a valóságnak megfelelően), hogy ez egy nyugodt és biztonságos környék, itt nem szoktak betörések lenni, az épület is elég modern, nem akar összedőlni, úgyhogy nekem csak felelősségbiztosításom van, semmi egyéb. Válaszként közölte, hogy addig ő biztosan nem költözik ide, míg nincs az ingóságainkra vonatkozó biztosítás is a lakáson. Először nevetségesnek tartottam az aggályait, de aztán elmagyarázta, hogy a három gitár együtt hét számjegyű összeget ér, minden valaha kapott zsebpénzét és nehezen megkeresett forintját ezekbe fektette, és nélkülük nem tud a zenekarával koncertezni, így a megélhetése is odalenne, ha a gitárokkal történne valami.

Végül úgy döntöttem, hogy ezen nem múlhat az összeköltözésünk, viszont nagy összeget nem tudtam az új lakásbiztosításra szánni, tehát mindenképpen valamilyen kedvezményes lehetőséget szerettem volna kifogni. Arra most nem volt időm, hogy bemenjek egy biztosítóhoz, ezért aztán rákerestem az interneten, hogy vajon milyen a lakásbiztosítás akció online verziója.
Meglepően sok oldal foglalkozik biztosítások összehasonlításával és közvetítésével, de egy kiemelkedett az áraival és a könnyen kezelhetőségével a többi közül. A felületen külön ki lehet választani, hogy csak az épületre, csak az ingóságokra, vagy mindkettőre akarunk biztosítást kötni. Mivel a meglévő, felelősségbiztosításom még nem járt le, ezért elsősorban csak az ingóságokra akartam biztosítást kötni, így ezt az opciót választottam. Hogy megköthessem a lakásbiztosítást akciósan online, meg kellett adnom néhány adatot, majd pár kattintást követően készen is voltam. A havi befizetési lehetőséget választottam, így nem terhel meg egyszerre nagyobb összeg. A biztosítás díját feladom majd minden hónapban a postán a többi csekkel együtt.

Dóri nagyon meghatódott, hogy a kedvéért kötöttem egy új lakásbiztosítást akcióban online. Cserébe a beköltözését követő napon megsütötte nekem a messze földön híres csoki tortáját, amit egy ültő helyünkben megettünk a konyhai hokedlin üldögélve, csak úgy, mint tinédzser korunkban.