Jobb később, mint soha

Néhány évvel ezelőtt kölcsönkértem a barátnőmtől egy fülbevalót és egy hozzá passzoló nyakláncot a végzős bálra. A lelkemre kötötte, hogy nagyon vigyázzak rá. Én tényleg igyekeztem, de a buli sajnos elég durvára sikerült, így sikerült elhagynom a fülbevaló egyik felét. Persze mikor észrevettem már nem is a bál helyszínén voltunk, az egyik osztálytársunk háza felé tartottunk. Így gyakorlatilag fogalmam nem volt mégis merre hagyhattam el, az iskolában, vagy valahol útközben.  Visszamentem ugyan keresni, de nem lett meg. A történtek után a barátnőm nagyon dühös lett, néhány napig alig akart velem szóba állni. Akartam neki venni egy ugyanolyat, de sajnos nem találtam sehol, ráadásul nem tudott segíteni, hogy hol kereshetnék ilyet, mert ő is ajándékba kapta. Ennyiben is maradt sajnos a dolog, szégyelltem magam, hogy elhagytam az ékszert, de sajnos nem tudtam pótolni.

Több hónapra rá akadtam rá egész véletlenül egy ékszershop oldalára, az egyik oldalon dobta fel hirdetésként a böngésző. Nagyon unatkoztam épp, így mindenféle cél nélkül megnézegettem a kínálatukat. Nem fogjátok elhinni, de volt köztük egy olyan fülbevaló, ami, bár nem volt tökéletesen megegyező azzal, amilyet sikerült elhagynom, de ez hasonlított rá leginkább azok közül, amiket akkoriban végignéztem az összes fellelhető ékszerüzletben a városban. Rákerestem, hogy hol van a boltjuk, és elhatároztam, hogy másnap első dolgom lesz odamenni. Így is lett, körülnéztem, de sajnos nem találtam azt a fülbevalót, így az eladótól kértem segítséget. Legnagyobb bánatomra azt mondta, hogy ez nincs raktáron, de meg tudja rendelni, körülbelül két hét és átvehetem, vagy megadhatok egy címet, ahova kiszállítják. Gondoltam nagy meglepetés lesz a barátnőmnek, ha csomagot kap, és a rég elveszett fülbevalójának majdnem tökéletes mása néz majd vissza rá a dobozból, így az ő címét adtam meg a boltban miután kifizettem a megrendelt ékszert.

Néhány hét múlva, amikor már épp kezdtem megfeledkezni az akciómról, a barátnőm küldött egy képet, amin a fülbevalót viseli nagy vigyorral az arcán. Később felhívtam, elmondta, hogy nagyon örült, de igazán nem kellett volna ezt tennem, de nagyon hálás volt, hogy eszembe jutott, és kárpótoltam korábbi baklövésemért.

Szerintem egy jó barátnak ez a dolga, és tudom, hogy ha nem próbáltam volna meg mindent, akkor máig gyötörne a bűntudat. Nagyon jóban vagyunk már régóta, és szerettem volna, ha valahogy kárpótolni tudom őt. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy ráakadtam erre a webshopra. Ráadásul, ha ez nem lett volna elég, hogy a barátnőmet ki tudtam engesztelni, rájöttem arra, hogy ez a webshop számomra több szempontból is egy kedvező befektetés lehet. Ha mondhatom ezt így.

Hogy miért? Mert itt annyi szép ékszer van, hogy akár másoknak is tudok itt majd ajándékot venni. Elvégre ékszert ajándékozni szinte bármilyen alkalomra lehet. Születésnapra, névnapra, karácsonyra, akár még valentin napra is. De ajándékozhatunk ékszert ballagásra, diplomaosztóra, és még sorolhatnám. Milyen jó ötlet! Nagyon örülök neki, mert így nem kell hetekig gondolkoznom, hogy kinek mit adok ajándékba például karácsonyra. Anyukám biztos örülne egy szép fülbevalónak karácsonyra, ebben biztos vagyok.

Én is imádom az ékszereket, akár még magamat is meglephetem magamat valamikor egy ilyen különlegességre. Régebben nem voltam annyira oda az ilyen ékszerekért, de ma már nem tudnám elképzelni, hogy ne legyen rajtam a gyönyörű szép arany gyűrű, amit anyukámtól kaptam a diploma osztómra. Most már annyi ékszerem van, hogy nem tudom hova tenni. Kell egy nagyobb ékszeres doboz. Bár, az sem mindegy, hogy az hogyan néz ki. Válogatós vagyok, úgyhogy sokat fogok válogatni, azt már előre látom.

Szóval egy szónak is száz a vége, a barátnőm végre visszakapta az ékszerét, igaz, hogy kicsit körülményes úton, de végülis jól alakultak a dolgok. Én pedig gazdagodtam egy olyan weboldallal, ahonnan gyönyörű szép ékszereket tudok vásárolni bármilyen alkalomra és szinte bárkinek. Azt hiszem, hogy meg is van a nagymamám születésnapi ajándéka.