Jó barát, jó ötletekkel

Nemrég vettünk házat és, hogy őszinte legyek a fürdőszoba komoly problémát okozott. Szinte teljesen újjá építettük a helységet, így olyanra formálhattuk amilyet mi szerettünk volna. Fontos tudni, hogy nekem a szívemhez nagyon közel áll az otthon ezen pontja, mivel számomra a nap egyik legfontosabb része, hogy munka után, este ellazulhassak, és kikapcsolódhassak egy kicsit. Ehhez olyan fürdőszobát kell építeni, ami alkalmas erre a feladatra, ami koránt sem egyszerű dolog. Szerencsére az egyik barátom is segített az építésnél, és felújításnál és ő ajánlott nekem egy nagyon jó oldalt, név szerint a furdoszobaotletek.hu weblapot, ahol rengeteg fantasztikus ötlettel találkoztam.

Nem csak a választék volt nagy, de abban is segítettek, hogy miként érdemes tervezgetni, mielőtt neki állnék megvalósítani a kivitelezést. Elsőre a burkolatot néztük ki feleségemmel. A padlót úgy csináltuk meg, hogy fűthető legyen, egyébként egy speciális fából készült, aminek nem árt a víz. Külön örültem neki, mert nagyon jó érzés rajta járni, főleg ha megy a fűtés. A csempe teljesen megegyezett színben a padlóval, így tökéletes volta harmónia.

Miután kiválasztottuk a megfelelő külsőt, következhetett a kád. Mondanom sem kell, hogy az én igényeimnek abszolút nem felel meg egy egyszerű zuhany kabin, és kádból is egy kényelmes, nagy sarokkád lett a végső döntés. Szerencsére elég nagy helyünk volt ahhoz, hogy egy sima zuhanyfülke is beférjen, így az egyik sarokban az is helyet kapott, arra az esetre, ha rohanva kéne tisztálkodni. Remélem ez kevésszer fog előfordulni. A legjobb az egészben, hogy a kád fel van szerelve pohártartóval és gyertyatartóval is, arra az esetre, ha egy kis romantikázással szeretnénk felfűteni a langyos vizet. Ráadásul kis fúvókák is vannak beépítve a kádba, így akár masszázs is segít az ellazulásban, egy fárasztó nap után.

Természetesen a wc külön helységben kapott helyet. Az én véleményem az, hogy sokkal kényelmesebb ez így, mivel a fürdő használata nem zárja ki a wc használatát. Ráadásul egyébként is jobb szeretem, ha a fürdő az csak a fürdésé és a tisztálkodáson kívül más tevékenység nem folyik ott. Persze van, akinek ez nem fontos.

Ami viszont mindenki számára lényeges, az a fűtés. Mint mondtam, nekünk végül is lett beépítve padlófűtés. Emellett a kádban is vannak csövek, így akár magát a kádat is lehet melegíteni. A falra pedig törölköző melegítőket szereltünk fel, mivel ezek nagyon hasznos kis apróságok. Nem csak a nedves ruhát szárítják meg, de a levegőt is melegítik egyúttal, így biztosítva a szoba kellemes hőmérsékletét. Ráadásul a törölközőnk is kellemesen meleg lesz mindig. Ezzel a megoldással sikerült elérni, hogy ne kelljen attól tartani, hogy ha kijövök a vízből, akkor megfázok, vagy csak szimplán fázni fogok.

A fürdőszoba bútorok sem lehetnek utolsók. Ezeknek a kiválasztásakor kifejezetten a praktikum volt a lényeg. Minél kevesebb hely elfoglalásával szerettünk volna minél több dolgot elraktározni. Épp ezért a legtöbb szekrény és polc rejtett, falba épített, vagy szintén több funkciós. Az egyik kedvencem a szennyes láda. Ez egy speciális megoldással úgy épült, hogy a fal egyik oldalán lehet lenyitni egy ajtót, és a kosárba bedobni a szennyest. A fal túloldalán egy másik szoba van, ahol a mosó és szárítógép is találhat, és szintén van a falba építve egy ajtó, amin keresztül elérhető a szennyesláda. Így aztán egyszerűen szabadulhatunk meg a koszos ruhától, amikor levesszük, és könnyedén berakhatjuk őket a mosógépbe is. Kétség kívül kényelmes és hasznos megoldás.

A mosdótálban a modernitás fogott meg a legjobban. Maga a kagyló letisztult és egyszerű, fekete és fehér színekben pompázik, ami illik a fürdő többi részéhez. A csaptelep pedig olyan fejlett, hogy érintőképernyő segítségével állíthatom a vízhőfokot a segítségével.

A kis kiegészítőket a feleségemre bíztam, ez a rész már annyira nem érdekelt, csak a vétójogomat tartottam meg, de szerencsére jó ízlése van, így egyszer sem kellett használnom. A végeredmény egy tökéletes fürdőszoba lett, amit azóta is imádok, és mindig kihasználom a lehetőségeit, amikor csak tehetem. Rengeteget hozzá ad a stressz mentes életemhez, hogy majdnem miden este tudok egy jó fél órát lazítani, egy nem mindennapi környezetben. Mindez azonban nem valósulhatott volna meg, ha a barátom nem ajánlja a furdoszobaotletek.hu-t, ahol rengeteget segítettek a nyugalom szentélyének megtervezésében és megvalósításában.