Ha beüt a babakocsi katasztrófa, a megoldáshoz kellenek a barátok

Azt mondják, a kismamák élete unalmas, pedig ez egyáltalán nem igaz. Én például, míg 2 éves nem lett a gyerek, meg sem álltam. A háztartás vezetése és a gyereknevelés annyira lefoglalt, hogy néha már szinte azt kívántam, bárcsak dolgoznék, mert abból a perspektívából könnyebbnek tűnt az az életforma. Most, hogy már a babám nagyobb, és nem kell kb. 0-24-ben ügyeletben lennem, sokkal több a mozgásterem. Ahogyan el tudtunk kezdeni igazi programokat csinálni, egyre több barátunk lett, neki is és nekem is, mert ha a gyerekek összebarátkoznak, automatikusan az anyukákból is barátok lesznek, hiszen a gyereknek is jobb, ha a kortársával játszik, vele foglalja el magát, és az anyukának is üdítő végre egy felnőtt társaságát élvezni. Gondoljon akárki akármit, de nekem az a véleményem, hogy a legtöbb kismama azzal rontja el, hogy nem fordít elég időt önmagára, nem törődik a saját maga igényeivel, csak a gyerek köré szervezi az idejét, de ezzel igazán nem tesz jót, hiszen ha a saját lelke nem kerül soha előtérbe, befásul és boldogtalan lesz. Márpedig azt mindenki tudja, hogy ha anya boldogtalan, akkor az egész család boldogtalan. Egy boldogtalan nő nem tud mindig vidámnak mutatkozni, nem tud kellőképpen helytállni sem anyaként, sem a kapcsolatában, sokkal kevésbé energikus és motivált.

 

Én ennek tükrében alakítom most már az életemet, és hetente több alkalommal is időt szánok felnőtt tevékenységekre, amik kikapcsolnak. Na, persze nem tudom magam teljesen függetleníteni az anyukaléttől, hiszen az újdonsült barátnőim, akikkel programozok szinte kivétel nélkül mind anyukák, így legtöbbször az ehhez kapcsolódó dolgokról beszélgetünk. De ez is jó élmény, hiszen legalább nem a gyereknek gügyögve magyarázom, hogy mi nem jó, vagy mi nehéz, hanem normális felnőtt nyelven fogalmazhatom meg a véleményemet.

 

A minap például a játszódélutánra már felforrt aggyal érkeztem, és alig vártam, hogy kipanaszkodhassam magam nagy lendülettel. Ugyanis az történt, hogy a gyerek születésekor vásárolt, gondosan kiválasztott középkategóriás babakocsi csak úgy egyszer csak úgy döntött, hogy megadja magát, és a váza úgy tört ketté, mint egy szál ropi. Én ilyet még nem láttam, és komolyan el sem tudtam képzelni, hogy megtörténhet, de megtörtént. Éppen az úszásra indultunk, már elkezdtünk készülődni, én bepakoltam a dolgokat a babakocsiba, amire szükségünk szokott lenni, és már éppen tettem volna be a gyereket is, amikor egyszer csak úgy döntött a babakocsi, hogy nyekk. Még jó, hogy nem tettem be a gyereket. Bevallom férfiasan, egy műanyag vázas babakocsiról beszéltünk, de többen is ajánlották, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Felhívtam a forgalmazót, majd a gyártót, hogy ebben az esetben mi a teendő, de sajnos nem voltunk túl okosak, mikor ezen a helyen vásároltunk babakocsit, ugyanis nem egy megbízható cégről beszélünk, ahol divat a felelősség vállalás, azonnal leráztak. Először tajtékoztam a dühtől, de aztán rájöttem, nincs mit tenni. Hívhatom én a fogyasztóvédelmet, csinálhatok patáriát, de nekem babakocsira van szükségem, ha cserélik az sem jó, mert ilyenbe még egyszer tuti nem ültetném a gyereket. Szóval arra gondoltam, jól kimérgelődöm magam, aztán kérek tanácsot anyukatársaimtól, hogy hogyan tovább. És ez így is történt. Nagyon jól esett kibeszélni magamból az ijedtséget és a dühöt, ráadásul nagy szerencsémre elég jó tippeket kaptam a babakocsikkal kapcsolatban.

babakocsik

Jó anyukákhoz méltóan jól kiveséztük a témát, mindenki elmondta, mit tapasztalt, hogyan vásárolt, honnan választott, és azóta mennyire elégedett, és végül konszenzusos alapon megállapodtunk, hogy a Babaverda oldalán vannak a legcsodálatosabb és minőségre is a legprofibbnak tűnő babakocsik. Az enyém, ami eddig volt, sehol nincsen azokhoz a profi darabokhoz képest, amiket ott találni. Alumínium váz, könnyű szerkezet, kompakt és multifunkciós változatok, minőségi anyagválasztás, csodálatos design, elfogadható ár. Kell ennél több? Ráadásul a vásárlásra is több féle lehetőséget biztosítanak, megtehetem, hogy az internetet, vagy telefonon rendelek, de ha szeretném, a csepeli üzletükben személyesen is megtekinthetem a kínálatot. Ez azért is fontos a számomra, mivel az előzővel így befürödtem, most mindenképpen szeretném látni, mi az, amit megveszek.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért csinálok ekkora ügyet a babakocsi választásból, hiszen a gyerekem már nem sokáig fog babakocsit használni. Viszont, még eddig nem említettem, de lassan rajta vagyunk a következő gyermekünk létrehozásán, és szeretném, ha az a babakocsi, amit most vásárolok, az ő igényeit is tökéletesen kielégítené, és nem kellene attól félnem, hogy valami baja esik a csöppségnek.

 

Ebből a megfontolásból fogok a Babaverda kínálatából babakocsit választani. Már azt is kitaláltam, hogy az eseményt szintén egybekötöm egy csajos délutánnal, és elhívom a barátnőimet is, hogy segítsenek nekem kiválasztani a tökéleteset. Szerintem benne lesznek, hiszen ha ez lehetséges, jobban felhergelték magukat a babakocsis horror sztorimon, mint én magam.

 

Szóval, visszatérve a kiinduló tételmondatomra, kijelenthetem, hogy a kismamák élete egyáltalán nem unalmas. Sőt. Tele van mindenféle izgalmakkal. De nekem szerencsém van, mert minden gondom, bajom, bánatom, nehézségem meg tudom osztani a kedves, törődő és szerető barátaimmal.