Folyton csak tervezgetés, soha nem érünk rá, napelem rendszer

christmas-cookies-553457_640Nagy szívem vágya volt, hogy kijussak egyik évben karácsonykor Bécsbe. Ezen az oldalon találsz erről egy érdekes cikket is. Nem is emlékszem már, hogy mikor szerettem bele a karácsonyi forgatagba. Igaz, élőben nem láttam még, de sokat hallottam róla. A barátnőmék minden évben kimennek. Kint nem szoktak aludni, hiszen éppen elég az ilyenkor amúgy is felmerülő költség, nem hogy még karácsonykor egy éjszakát Bécsben maradjunk. Te jártál már kint ebben az időszakban?

Tavasszal osztálytalálkozó

Még decemberben az egyik közöségi oldalon jelölt be egy régi általános iskolás osztálytársam. Hát, jót nevettem rajta, mert vannak akik nem változnak, és vannak akikre rá sem lehet ismerni. Az egyik osztálytársam például annyira megváltozott még mondtam is neki, hogy simán elmennék mellette az utcán, ha nem tudnám, hogy ő kicsoda.

Persze meg akart fűzni rögtön az elején, hogy segítsek neki az osztálytalálkozó megszervezésében, de közöltem vele, hogy én vagy 200 kilométerre lakom onnan, úgyhogy kizárt, hogy bármi szervezésben részt vegyek. És amúgy sem szeretnék annyira belefolyni. Persze van, akit nagyon szerettem hiszen az egyik gyerekkori legjobb barátnőmmel is találkozhatok. Igaz, az idő gyorsan eltelt, és van hogy hónapokig nem is beszélünk egymással, de talán 3 éve nyáron találkoztunk utoljára, mikor lent voltunk a Balatonnál. Az ő nagyszüleinek is volt itt egy nyaralója, és teljesen véletlenül botlottunk egymásba a strandon. Elsőre nem is voltam benne biztos, hogy ő az, nem akartam megszólítani, de végül rájöttem, hogy nincs veszteni valóm, és utána szóltam. Mikor megfordult tudtam, hogy ő az, és nagyon izgatott lettem.

A nyaralások

Eleinte sokat mentünk nyaralni. Nem mondom hogy hetekre, de volt több napos kiruccanásunk, és akár pár napos kirándulások is. A kedvenc évszakom nekem is a nyár, mint ahogy ezen az oldalon is írnak róla. Most is alig várom, hogy az legyen már. Persze, ez a sok szürkület után, a tavasz is nagy felüdülés lesz. Igaz már annak is örülök, ha nem kell uszonyt növesztenem, mert ez a sok eső csak arra jó, a földnek már biztosan nem kell.mountains-106880_640

Szóval a nyaralások. Ahogy a család is gyarapodott, úgy csökkentek a nyaralások is. Nem a gyerekek hibája, és örülök is, hogy vannak, csak egyszerűen sokszor nem megy minden. Mára már két gyermekünk van, többet nem is szeretnék, sokszor ők is bőven sokan vannak. Na a lényeg, hogy a 2 személyes nyaralás ára igen csak sokban különbözik a 4 személyes árától.

Mindig van mire költeni

lamps-474302_640Amíg csak mi voltunk, addig magunkra költöttünk. Miután a gyerekek megszülettek, döntöttünk az mellett, hogy elhagyjuk a panelt, és hogy egy családi házat szeretnénk venni. Az első gondolatunk az volt, hogy eladjuk, veszünk másikat. Aztán egy javaslatra bővítettük a hirdetést úgy, hogy akár el is cserélnénk. Jól is tettük, hiszen így is lett jelentkező. Persze nem volt biztos, hogy tetszeni fog akár melyikünknek is a másik lakása, de egy próbát megért. Volt ami nekünk nem tetszett, és volt ami fordítva. Végül eladtuk, és vetünk egy nekünk tetszőt. Igaz tudtuk hogy sok munka lesz vele, hiszen nem véletlenül döntöttünk ez mellett. Sok tervünk volt, aminek egy részét már sikerült is megvalósítanunk, egy része mg hátra van. Melyik sikerült már?

Aki családi házban lakik, az tudja jól, hogy rengeteg terve van az embernek, és mindig van valami új ami tetszik neki, amit szeretne megvalósítani. Nekünk most a nagy álmunk egy napelem rendszer. Neked van esetleg a házatokon? Megérte? Elég sok a villany számlánk, ez a fő oka, a másik pedig inkább csak a vágyunk egy fokának a teljesítése. Hogy mi a vágyunk? Nagyon szeretnénk egy önálló gazdaságot. Persze amíg mindenki műszakban dolgozik, és a munka mellett igen csak nehéz ezt kialakítani, viszont munka kell az miatt, hogy lassan meg tudjuk valósítani a terveinket, amihez pedig anyagiak kellenek. Ugye nem is olyan egyszerű?

Egy kis önálló gazdaság, mindentől függetlenül. Mindezt hogyan? Ha már lesz áramunk, akkor a villany kérdése megoldódott. A fűtésünk vegyes tüzelésű kazán, amit szeretnénk úgy átalakítani, hogy ha nem gyújtunk be, mondjuk nem agyunk itthon, akkor villannyal lehessen fűteni a rendszert. Már csak a víz kérdéses. Arra pedig nagyon egyszerű a megoldás. Szerencsére van egy kút a ház mellett, amit ha egy házi Vízmű rendszerre kötünk, és a ház víz rendszerére csatolunk ez is megoldva. Ugye milyen egyszerű? Persze sok minden kell hozzá, mindenek előtt sok pénz, de remélem egyszer valóra válik az álmunk.