Apróhirdetéssel az új barátokért!

A barátság egy fontos kapocs két emberközt, de igazán akkor működik, ha őszinte és nem félünk a konfliktusoktól egymást közt, hanem heves viták árán is kompromisszumot tudunk kötni. Mindenkinek szüksége van legalább egy barátra, aki nem csak online létezik, hanem személyesen heti rendszerességgel többször is összeül vele és minőségi időt töltenek együtt. Sajnos rengeteg magányos ember van, akik néha nem is tudják, hogy egyedül vannak, mert az internetes követői nem jelentenek vigaszt. Átalakult a világ értékrendje, ami a könnyű információ szerzésnek köszönhető, hiszen a világ bármely pontjáról azonnal tud mindenki mindenkivel kapcsolatot teremteni. Ez azt eredményezte, hogy nem járnak az emberek ”offline” közösségekbe, hanem arc nélkül ismerkednek, ami csak felületes ismeretségre jó és a személyes gesztusok hiányától az ember lelke üres marad. Gondolkoztam sokat, hogy lehetne ezen változtatni, de igazából nincs megoldás. Talán idővel ismét igény lesz a személyes kontaktra, de addig is el kell fogadni a helyzetet.

Lehet, a legjobb megoldás az lenne manapság, hogy hirdetést adnak fel a magányos, szomorú emberek. Ebből a gondolatmenetből indultam ki és néztem át több hirdető oldalt, de nem találtam olyat, ahol valaki barátságot keres, vagy kínál. Pedig biztos lennének jelentkezős, mert a magányos ember minden lehetőséget megragad, hogy változtathasson a helyzetén. Az apróhirdetés egy remek megoldás, ha az ember valamiféle szükségletét akarja kiszolgálni, hiszen, ha meglátogat, egy ilyen oldalt olyan dolgokra lelhet, amiről addig úgy gondolta, nincs is rá szüksége, vagy igen korrekt áron tudja beszerezni kívánt termékét.

apróhirdetés

Rengeteg hirdetőoldalt átböngésztem, de egyiken se találtam barátot, viszont rájöttem, hogy melyik oldalt érdemes és melyiket nem látogatni. Nagyon sok a rosszul kialakított, vagy nem ellenőrzött oldal, ahol már rengeteg inaktív lehetőség van, vagy épp csak fizetett reklámokat talál az ember, de mivel fő a pozitív gondolkodás, inkább a pozitív benyomásaimat írom le.

Vannak azért elég jó oldalak is, ami engem igazán lenyűgözött az a Nextapro volt. Egyszerű letisztult kialakítása és színei nagymértékben fokozzák a felhasználói élményt, mert könnyen áttekinthető és kezelhető. Mind keresni, mind kínálni nagyon egyszerű. Felhasználói fiókot akár egy kattintással is létre lehet hozni, ha úgy döntünk, hogy párosítjuk az egyik közösségi oldalas profilunkkal. Szerintem ilyen egy jó aprós oldal!

Kíváncsian várom azt a pillanatot, amikor már lehet barátságot venni, bár remélem, ha apróhirdető oldalon kínálnak, akkor ingyen elvihető lesz, és nem kell érte pénzt fizetni. Bár a mostani állás szerint, ha így halad tovább a világ, előbb utóbb lesz egy olyan szolgáltatás, ahol buli társaságot tudsz bérelni, mert annyira magányos, otthonülő lesz mindenki, hogy ha ki akar kapcsolódni és emberi társaságra vágyni, akkor inkább kifizeti a szórakozását, mint megteremtse azt. Bár ez egy elég kellemetlen jövőkép, remélem nem fajul el eddig a világ, de bármi is legyen a kutatásomnak hála egy remek apróhirdetéses oldallal gazdagodtam!